HITTEN

trattkantarellpizza med västerbottenost

Publicerad 2012-10-18 16:06:00 i Mat,

Hej på er! Igår lagade jag en pizza som kom att bli en favorit. Nämligen en trattkantarellpizza med västerbottenost, lufttorkad skinka och ruccola. Så jag tänkte dela med mig av receptet! 
Till pizzadegen behöver du:
25 g jäst 
2 dl vatten
3 dl fullkornsdinkel 
2 dl vetemjöl 
1 tsk salt 
2 msk olivolja
Du börjar med att röra ut jästen i fingervarmt vatten och sedan häller du i resten av ingredienserna. Sedan knådar du degen för hand i ca 10 minuter och sedan i maskin i 5 minuter. Och till sist låter du degen jäsa i en halvtimma, viktigt är då att degen är täckt av t.ex en handduk.
Såhär kan det se ut efteråt!
Sedan sätter du på ugnen din på 200 grader och börjar kavla ut degen i fyra tunna rundlar. Fördela sedan osten efter smak. Och sedan är det dags att steka svampen (ca 500 g) i en klick smör och krydda med salt och peppar. Jag använde mig även av ytterst lite rosmarin. Lägg sedan svampen på pizzorna och skjuts in i ugnen i ca 15 minuter. När pizzorna är klara river du skinkan i strimlor och lägger på det och ruccola.
Och såhär kan det se ut då!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej hej hej hemskt mycket hej, jag heter Matilda. Jag är ett glassälskande, korvätande, berg-och-dalbanaåkande, pluggande charmknytte med en tendens att låta alldeles för självgod.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela