HITTEN

om jul och sådant fin

Publicerad 2012-11-26 18:20:03 i inspiration,

Vi börjar närma oss slutet av november och början av december. Jag är en riktigt jultokig människa och åh, det känns så himla fint. Det är snart dags för julmust, risgrynsgrönt och mängdvis av kanel och kardemumma, och det är årliga pepparkaksbaket hemma hos mig med fina vänner. Så nu tänkte jag skriva en liten lista om saker jag ser fram emot denna jul.
Alla cafébesök och alla hundra koppar varm choklad jag ska dricka. Med eller utan min fina pojkvän.
Att få se mitt kära Stockholm snöbeklätt som så många gånger förr. Och kanske åka skridskor genom kungsträdgården som på bilden.
Att få äta hur mycket godis som jag bara kan! Åh, vad jag älskar polkagrisar.
De fina julslingor de sätter upp runt staden. Ska nog sätta upp en i mitt rum också.
Mysiga jultröjor, såklart!
Och alla fina julfilmer.
 

om en bortglömd dag

Publicerad 2012-11-25 17:41:51 i Allmänt,

Vi satt på kanten av min säng en regnig dag i november. Mina fingrar var kalla och han värmde dem i hans hand. Han kollade på mig med sina smaragdgröna ögon med en undrande blick.
 
- Vad är fel, darling?
- Jag vill veta allt.
- Om vadå?
- Om dig. Precis allt.
 
 
Jag kysste honom och med den kyssen var det självklart. För jag ville veta allt om honom jag med. Och under de följande dagarna var det precis vad jag skulle få veta, med hans hand i min. Vi gick genom smala gator med gamla husknutar och han bjöd på fikat varje dag. Det var som att vi redan kände varann, och bortom våra olikheter var vi ändå väldigt lika. Vi drack chai te och åt kanelbullar och under de mest julinspirerade dagar gav han mig pepparkakskyssar.
 
Hans brister var inte längre brister, utan personlighetsdrag som jag älskade. Han berättade om olycklig kärlek och var han växte upp. Men jag minns inte mycket. Lockarna i hans kastanjebruna hår och smilgroparna på hans kinder var distraherande. Och jag älskade att se hur han generat kollade bort när han insåg att han hade kollat på mig bara några sekunder för länge. 
 
Han var min.

they're talking about a revolution

Publicerad 2012-11-10 15:56:29 i inspiration,

När livet ger dig en smäll och du ramlar omkull så är det bara att resa sig och slå tillbaka. Lyssna på bra musik, äta bra mat och dansa runt genom staden, och detta är vad jag har gjort denna vecka. I lördags var jag på en födelsedagsfest hos min bästavän som fyllde år förra månaden. Vi skrattade, såg på skräckfilmer och åt tacos. En himla fin kväll! Tyvärr har jag inga bilder därifrån eftersom kameran var kvar hemma, men istället får ni lite inspirationsbilder från tumblr.
 

mitt höstlov

Publicerad 2012-11-05 18:53:00 i Instagram,

Plus lite till! Hej på er, fina människor. Under höstlovet gjorde jag inte så mycket förutom att ta flera, långa sovmorgnar och umgås med vänner. Men det var himla skönt att bara koppla av under en vecka, det händer så sällan när man går i skolan. Men hursomhelst ska ni nu få se vad som hände på min instagram förra veckan!
Jag har ätit mat! Rikligt med mat faktiskt. Här ser ni en frukost och en försenad lunch som jag åt på ett väldans fint café med min pappa.
Jag har hittat och lagt ut ett fint citat och vandrat genom gamla stan.
Jag har klätt mig typ sådär hela veckan och varit på bio med bästavännen.
Jag laddade upp en gammal bild på ett fint löv och fikat, köpt kläder och druckit kopiösa mängder kaffe.
 

honey, I want you

Publicerad 2012-11-01 16:59:49 i Musik,

Idag tog jag och en vän en promenad till nya arenastaden för att klura ut hur man gick till friends arenan och jag gjorde en ny spellista på spotify. Min första "till fikat" lista skulle jag vilja kalla den. Så klicka på bilden för att komma till skönt dunkande och akustiska favoritlåtar.

Om

Min profilbild

Hej hej hej hemskt mycket hej, jag heter Matilda. Jag är ett glassälskande, korvätande, berg-och-dalbanaåkande, pluggande charmknytte med en tendens att låta alldeles för självgod.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela